Ξενοδοχείο Anemes – Κυθηρα

From the Blog

Katouni Bridge

Γέφυρα Κατουνίου και Σχολείο της Μηλαπιδέας

 

Η ομορφότερη εποχή να επισκεφτεί κάποιος τα Κύθηρα είναι η Άνοιξη.

Αν θέλεις να περπατήσεις, να εξερευνήσεις το Νησί, να δεις τα κρυμμένα μυστικά του,  έλα άνοιξη.

 

Γέφυρα Κατουνίου

Μια πολύ ωραία ιδέα για να ξεκινήσεις  είναι η  πέτρινη γέφυρα  Γέφυρα του Κατουνίου στο Λιβάδι, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα,  που κτίστηκε το 1826, κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας. Η κατασκευή της έγινε βάσει των σχεδίων του Άγγλου αρμοστή, μηχανικού Μακφέιλ  και θα ένωνε την Πρωτεύουσα των Κυθήρων με τον Αβλέμονα.

Σύμφωνα με το θρύλο ο Άγγλος Αρμοστής Μακφέιλ είχε ερωτευτεί μια όμορφη κοπέλα που έμενε στον οικισμό  κι έκανε το έργο τόσο γερό για να μπορεί να την συναντάει τακτικά.

Το Σχολείο της Μηλαπιδέας

Σχολείο της Μηλαπιδέας

Σε κοντινή απόσταση από τη Γέφυρα του Κατουνίου βρίσκεται το Σχολείο της Μηλαπιδέας. Το κτίριο σώζεται σε άριστη κατάσταση. Κτίστηκε το 1825 πάλι επί θητείας του Άγγλου αρμοστή Μακφέιλ. Το έργο ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο οργάνωσης της δημόσιας,   δωρεάν εκπαίδευσης.  Η ηλικία των μαθητών ήταν από 5 έως 15 ετών και βασιζόταν στη μέθοδο παιδαγωγικής της εποχής, την αλληλοδιδακτική.

Το Σχολείο της Μηλαπιδέας (2)

Το κτίριο έχει θολωτή στέγη και γοτθικά παράθυρα πλαισιωμένα με πελεκητούς πωρόλιθους και πάνω από την είσοδο υπάρχει μαρμάρινη πινακίδα με επιγραφή που πληροφορεί σχετικά με την ανέγερσή του.

Το Σχολείο της Μηλαπιδέας (εσωτερικό)

Το πληροφοριακό υλικό από:

Απάντηση